NY DIGITAL FÄRGPRESS FRÅN XEROX ANPASSAD FÖR MEDELSTORA TRYCKVOLYMER


UXBRIDGE, jun 15, 2006 -- DocuColor 5000 från Xerox är branschens första digitala färgpress och riktar sig till kunder som arbetar med medelstora tryckvolymer, mellan 30 000 till 50 000 tryck per månad, men som ändå har behov av mer avancerade funktioner. Upplösningen ligger på 2400 x 2400 dpi med en utskriftshastighet på 50 sidor per minut.

10 års utveckling av digitala trycksystem har skapat en god bredd i vårt produktsortiment - det finns idag över 16 000 Xerox DocuColor produktionssystem installerade runt om i världen. DocuColor 5000 ger kunderna vad de behöver för att komma in på markanden för digitalt färgtryck eller för att utvidga den nuvarande verksamheten, säger Johan Mikaelsson, försäljningschef, Xerox Production.

Toppmodern teknologi
DocuColor 5000 är utrustad med den senaste laserteknologin. Med hjälp av en 32-strålars laser, istället för två strålar som är det vanligaste, kan digitalpressen skanna in en större mängd data, både snabbare och med högre upplösning. DocuColor 5000 erbjuder även bättre registrering och ett större utbud av färgbehandlingsfunktioner. Tryckpressen är konstruerad för att kunna producera reklambroschyrer, posters och kundanpassad direktreklam och klarar av tjockare material utan att tumma på utskriftshastigheten.

DocuColor 5000 levereras med en arkmatare som rymmer upp till 4000 ark. Plats finns också för en extra arkmatare som ökar kapaciteten till 8000 ark fördelat på fyra pappersmagasin. Maskinen kan mata från samtliga pappersmagasin i ett och samma jobb vilket ger DocuColor 5000 ytterligare kapacitet i produktionen. Efterbehandlingsmöjligheterna består av en avläggare samt funktioner för sortering/häftning.

Lättanvänd
Det nya PC-baserade användargränssnittet gör DocuColor 5000 enkel att använda. Maskinen är den första digitalpressen från Xerox som har gränssnittet kopplat till ett tangentbord och mus vilket gör programmering och bildhantering betydligt snabbare och enklare. Möjligheten att välja mellan tre olika färgrippar gör det enkelt att integrera DocuColor 5000 i existerande arbetsflöden. Det går att välja mellan Xerox FreeFlow DocuSP, en arbetsstation som tar hand om inkommande tryckfiler och som styr digitalpressens tryckverk, eller andra rippar från Creo eller EFI. Utöver det går det också att välja FreeFlow Digital Workflow Collection, en programvara för effektivare arbetsflödeslösningar.

Xerox erbjuder även ett startpaket "The graphic communications business development starter kit" som är en del av Xerox ProfitAccelerator Digital Business Resources. Paketet är framtaget speciellt för produktlinjen DocuColor och består av flera olika delar, alla anpassade för digital tryckverksamhet:
  • Ekonomi och försäljning/marknadsföring
  • Applikationsutveckling
  • Kreativitet och design
  • Papper och andra media
  • Utbildning och affärsutvecklingssupport
Tillgänglighet
DocuColor 5000 Digitalpress finns till försäljning genom Xerox säljkår.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

För ytterligare information vänligen kontakta:
Johan Mikaelsson, försäljningschef, Xerox Production
Tel: 08-795 10 82
Mobil: 070-580 93 77
E-post: johan.mikaelsson@swe.xerox.com