XEROX LANCEERT HAAR SNELSTE DESKTOP MULTIFUNCTIONELE PRINTER OOIT


Zaventem, sep 05, 2006 -- Xerox voegt meer multifunctionele ‘power' toe aan de markt voor netwerkprinten via de introductie van haar snelste A4 desktop multifunctionele product (MFP) ooit. Het Xerox WorkCentre 4150 multifunctionele printsysteem is ontwikkeld en wordt op de markt gebracht als een printer, maar biedt zowel print-, kopieer-, scan-, email- en faxfunctionaliteit, waardoor de kantoorproductiviteit in kleine, middelgrote en grote organisaties kan worden vergroot.

Bij een aantrekkelijke instapprijs van 2.399 euro exclusief btw voor een afdruksnelheid tot 43 pagina's per minuut, wordt de WorkCentre 4150 zwart-wit multifunctionele printer geleverd in vier basisconfiguraties; vanaf een basisversie voor uitsluitend kopiëren, tot en met een geavanceerde versie voor printen, kopiëren, scannen, emailen en faxen. Het is het enige product in zijn klasse dat standaard in alle configuraties het milieuvriendelijke en voor de klanten extra waarde toevoegende dubbelzijdig kopiëren biedt. Met zijn compacte ontwerp kan hij dichtbij werkgroepen of in afdelingen worden opgesteld, in plaats van in een afgescheiden vertrek te worden afgezonderd uit ruimtelijke overwegingen.

"Het segment van kleine tot middelgrote organisaties behoort nog steeds tot de snelst groeiende in de huidige markt", zei Matt Marshall, IDC Director of Print and Imaging, Western Europe. "Met haar voortdurend groter wordende productaanbod, kan Xerox vrijwel de gehele markt bedienen. Het WorkCentre 4150 komt volledig tegemoet aan de behoefte bij zowel grote en kleine organisaties als het gaat om werkgroepen tot ongeveer 15 gebruikers. Het kan zowel worden ingezet als afdelingssysteem, als voor het complete werk in een kleine organisatie."

Het WorkCentre 4150 onderscheidt zich van concurrerende systemen door zijn krachtige multitasking mogelijkheden. Daardoor kunnen gebruikers tegelijkertijd printen, kopiëren, kleurscannen, emailen en faxen, zonder te hoeven wachten op de afronding van een eerdere ‘job'. Het is het enige systeem in zijn klasse dat functionaliteit biedt zoals een uitvoerig wachtrijbeheer, waardoor de gebruiker belangrijke, spoedeisende jobs vooraan in de rij kan plaatsen. De ‘Automatic Print Around'-functie kan ‘verkeersopstoppingen' in de wachtrij vermijden door taken op te schorten die andere bronnen zoals een onbeschikbaar papierformaat vereisen en onmiddellijk de volgende taak in de wachtrij af te drukken.

De netwerkinstallatie geschiedt stap voor stap en is erg eenvoudig, terwijl de intuïtieve, gemakkelijk te bedienen ‘touch screen' gebruikersinterface zorgt voor eenvoudig instellen, gebruik en onderhoud van de printer. Deskundige hulp van een IT-medewerker is in principe niet nodig.

De Millennium-bank, die in Portugal is gevestigd, is begonnen met het installeren van Xerox WorkCentre 4150-apparaten in haar kantoren in het kader van een vervangingsovereenkomst van vele miljoenen euro die met Xerox werd afgesloten.

"We verwachten een besparing op het vlak van papierverbruik en informatica-ondersteuning ten belope van 20% na het doorvoeren van ons nieuw beleid op het gebied van afdrukken", verklaarde een woordvoerder van de Millennium-bank. "De multifunctionele Xerox WorkCentre 4150-systemen worden doorslaggevend voor het bereiken van die doelstelling. Vooreerst zullen ze al onze behoeften met betrekking tot afdrukken, kopiëren, e-mail, faxen en scannen bundelen. Daarnaast nemen ze heel weinig plaats in, bieden ze een groot gebruiksgemak en zijn ze erg veelzijdig. Ze zullen worden opgesteld op plaatsen waar we onze klanten ontvangen, of het nu in onze kantoren of aan de loketten is, omdat we precies daar behoefte hebben aan betrouwbare oplossingen van eerste rang."

In België ondertekende een grote organisatie onlangs een overeenkomst voor 1.000 Xerox WorkCentre 4150-toestellen.

Het WorkCentre 4150 beschikt tevens over netwerk-authenticatie. Deze functionaliteit zorgt voor een extra beveiligingsniveau door te vragen naar namen en toegangscodes voor het gebruik van de scan-, email- of fax-functionaliteit. De mogelijkheid ‘ID Card Copy' houdt in, dat beide zijden van identiteitsbewijzen, verzekeringspasjes en dergelijke automatisch samen op slechts een kant van het papier kunnen worden afgedrukt. De mogelijkheid om op een voordelige manier identiteitskaarten aan te maken is essentieel voor organisaties in de gezondheidszorg of de medische sector die op korte tijd patiëntendossiers willen aanmaken en minder papier willen verspillen.

Tegelijkertijd met het WorkCentre 4150 wordt tevens de Scan to PC Desktop v.8 software geïntroduceerd - een complete network-to-desktop oplossing, die de kloof tussen papieren, PDF- en Microsoft Office documenten overbrugt.

Scan to PC Desktop v.8 bevat drie componenten: PaperPort Professional 10, dat zorgt voor het beheren, opzoeken en delen van papieren en digitale documenten; OmniPage Professional 15, dat documenten en formulieren voor pc-toepassingen in PDF-formaat converteert dankzij PDF Converter Professional 3, een complete PDF-oplossing voor zakelijke gebruikers; en ImageRetriever, een tool voor het automatisch ophalen van gescande documenten uit netwerkmappen of het postvak in van e-mailprogramma's.

Met het WorkCentre 4150 beschikt de gebruiker over een product dat naadloos aansluit bij de rest van het uitvoerige Xerox productassortiment kleuren- en zwartwit printers en MFP's. Xerox biedt een zeer uitgebreid portfolio aan A4 en A3 printers en MFP's, in zowel kleur als zwartwit, inclusief de benodigde software om klanten te helpen de productiviteit te maximaliseren en kosten te minimaliseren. Het WorkCentre 4150 is volledig toegerust op de afhandeling van de dagelijkse kantoorprocessen, terwijl Xerox' A3 kleuren en monchroom MFP's onmisbaar zijn voor de vervaardiging van presentaties, klantdocumenten en geniete of gevouwen documenten.

Prijs en beschikbaarheid
Het WorkCentre 4150 is per direct verkrijgbaar via Xerox dealers en distributeurs en kost in de basisuitvoering 2.399 euro exclusief btw. Hij kan met of zonder Xerox PagePack of Xerox eClick servicecontract worden aangeschaft. Met het Xerox PagePack servicecontract betalen de klanten een vaste prijs per pagina, inclusief verbruiksgoederen en onderhoud aan huis. Speciaal voor grote ondernemingen en KMO's met een vloot van meer dan 30 toestellen is er Xerox eClick. Daarbij betalen ook zij een vaste prijs per pagina, ongeacht de gebruikte uitrusting: digitale copier, multifunctional of printer.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Mediacontacten
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel: 02 716 65 11
E-mail : pierre.collette@bel.xerox.com
Renato Jannone, Eurolife - Tel: 02 374 74 04 – GSM: 0495 26 12 03
E-mail : renato.jannone@eurolife.be