GEPERSONALISEERDE FOTOALBUMS IN HET BRANDPUNT OP PHOTOKINA OP DE STAND VAN MYPHOTOFUN EN VAN XEROX IN HAL 4.1.


Zaventem, aug 16, 2006 -- Op Photokina 2006 zal Xerox een stand delen met de firma MyPhotoFun, een onafhankelijk bedrijf dat een gelijknamige service aanbiedt die destijds werd gelanceerd door de Nederlandse drukker TED Gigaprint. Beide bedrijven zullen laten zien hoe origineel en gebruiksvriendelijk deze service is, die via het web wordt aangeboden en waarmee digitale foto's in albums, agenda's, kalenders, posters en andere producten kunnen worden geïntegreerd. Photokina vindt plaats van 26 september tot 1 oktober 2006 in Keulen. Xerox en MyPhotoFun zullen te vinden zijn op stand A40/ B48 in hal 4.1.

De verkoop van digitale camera's, die in Europa dit jaar alleen al op zo'n 40 miljoen stuks wordt geraamd, kende een explosieve groei en overtrof die van analoge toestellen met een factor 15 tegen 1. Ook de manier waarop consumenten omspringen met hun foto's is geëvolueerd. Een van de belangrijkste oplossingen is het gebruik van een eenvoudig te bedienen en via het internet toegankelijk systeem om op basis van de digitale foto's gepersonaliseerde en gekoppelde albums, agenda's en kalenders aan te maken.

De klant die gebruik maakt van MyPhotoFun downloadt de gratis MyPhotoFun Editor software van www.MyPhotoFun.com of van de sites van partners (zoals fotolabo's voor het grote publiek, bijvoorbeeld) om zijn digitale foto's vanop zijn computer te verbeteren en te dimensioneren, onderschriften toe te voegen en ten slotte een van de voorgestelde albums te selecteren en er zijn foto's in te plaatsen. Daarna verstuurt hij zijn bestand via automatische Web-order-to-print software om het door een MyPhotoFun-printpartner te laten afdrukken. De partner die voor België werd geselecteerd, is het printbedrijf Proxess. Het einddocument dat op een digitale Xerox iGen3 kleurenpers is afgedrukt, wordt drie tot vijf dagen later aan de klant bezorgd, na ontvangst van de betaling die vooraf on line werd verricht. Naargelang de modellen kunnen de voorgestelde albums, waarvan het formaat varieert tussen 17x12 cm en 34x34 cm, 80 tot ruim 1.000 foto's verdeeld over 200 pagina's bevatten.

Tico van der Linden, CEO van MyPhotoFun: " We spelen in op een sterke vraag. Onze klanten krijgen afdrukken van hoge kwaliteit voor de helft van de prijs van traditionele foto's, in de vorm van gemakkelijk samen te stellen fotoalbums. "

" Aangezien onze partners een sleutelrol spelen in onze activiteiten, is Xerox bijzonder verheugd MyPhotoFun de afdruktechnologie te verstrekken die het best aan zijn behoeften voldoet ", aldus nog Valentin Govaerts, senior vice president, production & graphic arts industry, Xerox Europe.

De documenten die via MyPhotoFun zijn aangemaakt, worden uitgeprint op een digitale Xerox iGen3 kleurenpers van de derde generatie tegen een prijs die het afdrukken van kleine oplagen en gepersonaliseerde documenten economisch rendabel maakt.

MyPhotoFun

MyPhotoFun is de merknaam van een internetservice die klanten in staat stelt fotoalbums, kalenders en andere gebonden verzamelingen van digitale foto's samen te stellen via gebruiksvriendelijke en voordelige software die zij kunnen downloaden en off-line kunnen gebruiken. De service werd in augustus 2004 geïntroduceerd door het Nederlandse digitale printbedrijf TED Gigaprint. Nu is MyPhotoFun BV een zelfstandige onderneming.

Klanten downloaden gratis software van www.MyPhotoFun.com of websites van partners (zoals fotowinkels, indien nodig onder een andere merknaam), om foto's te optimaliseren, omschrijvingen en koppen toe te voegen door middel van drag-and-drop, in verschillende indelingen en afmetingen. Daarna uploaden ze hun bestand via automatische Web-order-to-print software om deze door MyPhotoFun-printpartners te laten afdrukken. Printpartners ontvangen drukklare, opgemaakte bestanden, gebaseerd op het papierformaat van de Xerox iGen3 digitale kleurenpers, waarop het fotoalbum of de kalender wordt afgedrukt. Gebonden fotoalbums en kalenders worden binnen vijf werkdagen na opdracht geleverd.

De back-office software van MyPhotoFun regelt automatische facturering en betaling aan internet- en printpartners. Klanten betalen vooruit, waardoor de printpartners niet geconfronteerd worden met uitstaande rekeningen.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficiënte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creëren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox geïnitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie. Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Mediacontacten
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg - Tel: 02 716 65 11
E-mail: pierre.collette@bel.xerox.com
Renato Jannone, Eurolife - Tel: 02 374 74 04, GSM: 0495 26 12 03
E-mail: renato.jannone@eurolife.be