Noi informaţii privind problema de scanare: urmează un software patch



Rick Dastin, corporate vice president and president, Office and Solutions Business Group, Xerox

În urma rapoartelor privind erorile înregistrate de funcţiile de scanare ale unora dintre echipamentele noastre de birou, în care unele cifre au fost înlocuite cu altele, precizăm că acest fenomen nu afectează funcţiile standard de imprimare, copiere şi cele tradiţionale de fax. De altfel, vasta majoritate a clienţilor noştri nu a întâmpinat acest gen de situaţie.

Pentru situaţia menţionată, există două soluţii:

  • Resetaţi parametrii iniţiali de scanare: Xerox va furniza un ghid care demonstrează modul în care puteţi să verificaţi configuraţia/setările actuale de scanare ale echipamentului şi după aceea să reveniţi la cele iniţiale (cele cu care echipamentul vine din fabrică).
  • Aplicaţi un software patch: Xerox dezvoltă un software patch care poate fi descărcat de la distanţă pe orice dispozitiv. Patch-ul software va dezactiva modul de comprimare foarte înalt, eliminând astfel complet posibilitatea de înlocuire a cifrelor. Acest patch va fi disponibil în câteva săptămâni.
Echipamentele Xerox vin din fabrică cu o configuraţie de bază, care are un nivel optim de comprimare şi rezoluţie, pentru a realiza documente scanate adecvate pentru vizualizare sau imprimare – păstrând dimensiunile documentelor la un nivel rezonabil. Folosind configuraţia iniţială, cea pe care o are echipamentul din fabrică, nu veţi înregistra nicio înlocuire de caractere atunci când scanaţi.

Ne cerem scuze pentru orice confuzie şi inconvenienţă întâmpinate de clienţii noştri. Noi lucrăm fără întrerupere la rezolvarea acestei situaţii împreună cu partenerii şi echipele de client service din toată lumea, atât pentru a informa proactiv clienţii, cât şi pentru a-i ajuta să rezolve situaţia.