A környezetbarát nyomdaüzem megteremtése

A fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünk egyik legnagyobb kihívását az jelenti, hogy miként tudunk Önnek segíteni abban, hogy nyomdaüzemét a lehető legkörnyezetbarátabb módon üzemeltesse. Ha sikerül csökkentenie ökológiai lábnyomát, több ajánlatot tud adni, és fenntartható létesítményeinek köszönhetően több üzletre tesz szertígy, mindenki csak nyerhet.
Mennyire környezetbarát az Ön nyomdája? (PDF)
Poszter: 10 tipp a környezetbarát nyomda megteremtéséhez (PDF)

A környezetbarát nyomda megteremtésének tíz lépése
 1. Mérje fel tevékenységének környezeti hatását, és tűzzön ki célokat azok csökkentésére. Vezessen be környezetközpontú irányítási rendszert, kerülje a káros anyagokat kibocsátó termékeket, és használjon egészségre ártalmatlan festékeket és növényi alapú tintát.
  A Xerox festékekkel kapcsolatos tények (PDF)

 2. Nyomtasson igény szerint. Készítse el dokumentumait az igényeknek megfelelően. Ezzel raktárhelyet és raktári erőforrásokat takaríthat meg, és akár 30%-kal is csökkentheti az elavult anyagokból keletkezett hulladék mennyiségét.


 3. Alkalmazza a legújabb munkafolyamat-technológiákat. A Xerox FreeFlow™ szoftverrel automatizálhatja manuális folyamatait, kezelheti nyomdaüzemének összes nyomtatási feladatát, és a weben keresztül fogadhat megrendeléseket és munkákat.
  Xerox FreeFlow digitális munkafolyamat-megoldások

 4. Hozza ki a lehető legtöbbet a lapokból. Nyomtasson annyi képet egy lapra, amennyi csak ráfér, az irodán belül készítsen kétoldalas másolatokat és nyomatokat, faxolás helyett pedig használja a szkennelés e-mailbe funkciót.


 5. A dokumentumok ellenőrzését elektronikus formátumban végezze. A nyomtatás előtti véglegesítéshez e-mailben vagy a weben keresztül küldje el a dokumentumokat ügyfeleinek. Ezzel csökkentheti a papírfelhasználást, a futár- és postaköltségeket, a légi vagy szárazföldi szállítás környezetre gyakorolt hatásait, és felgyorsíthatja a folyamatokat.


 6. Ellenőrizze, hogy a használt papír milyen forrásokból származik, és a használt lapokat hasznosítsa újra. Keressen környezetbarát papírokat, mint például az FSC által tanúsított papírokat, újrapapírt vagy a Xerox High Yield Business Paper papírját, amely a hagyományos papírlapokénál 50%-kal kevesebb fa felhasználásával készül. Helyezzen el a nyomda különböző pontjain ládákat a papírlapok újbóli felhasználásra vagy újrahasznosításra való gyűjtéséhez.

 7. Csökkentse energiafelhasználását. Fektessen be hatékonyabb berendezésekbe, ha nem használja, kapcsolja ki őket, a különálló irodai termékeket pedig cserélje le egyetlen, feleannyi áramot fogyasztó többfunkciós gépre.
  A Xerox ipari berendezései
  A Xerox irodai többfunkciós nyomtatói

 8. Vezessen be hatékony hulladékkezelési és -csökkentési gyakorlatot. Hasznosítsa újra a festékkazettákat és tartályokat, csökkentse a veszélyes hulladék mennyiségét, és válasszon újból felhasználható vagy újraforgatható csomagolást.
  A Xerox kellékek újrahasznosítása

 9. Keressen újragyártásra vagy újrahasznosításra alkalmas berendezéseket. Készülékeinket úgy terveztük, hogy alkalmasak legyenek az újbóli felhasználásra vagy az újrahasznosításra.
  Újbóli felhasználásra alkalmas termékek tervezése

 10. Dolgozzon környezettudatos beszállítókkal. Kérdezze meg beszállítóitól, hogy mit tesznek cégük környezetre gyakorolt hatásának csökkentése érdekében.