Ökocímkézési és termékregisztrációs programok

A Xerox környezetbarát termékeinek listája (PDF, 45 KB)
Számos Xerox termék kielégíti vagy túlszárnyalja a termékek környezetvédelmi teljesítményét értékelő legszélesebb körben elfogadott tanúsítványok előírásait, így többek között a nemzetközi ENERGY STAR®, az UL EcoLogo ökocímke és a németországi Blue Angel környezetvédelmi előírásait is. A Xerox környezetvédelmi minősítésekkel ellátott termékei a teljesítmény, a megbízhatóság és a minőség veszélyeztetése nélkül kínálnak környezetbarát lehetőségeket. A berendezések energia- és papírfelhasználást csökkentő funkcióival a többletértékek mellett, hatékonyságot és rugalmasságot érhetnek el munkahelyi környezetben.

EPEAT® környezetvédelmi besorolás elektronikus termékekhez
Az EPEAT® egy átfogó környezetvédelmi minősítőrendszer, amely azonosítja az adott környezetvédelmi feltételeknek eleget tevő elektronikus berendezéseket. A kialakítással, a gyártással, az energiafelhasználással és az újrahasznosítással kapcsolatos átfogó feltételeket vegyíti a gyártói állítások folyamatos független ellenőrzésével. Az EPEAT rendszer kialakítása a vásárlók véleményének figyelembevételével történt, hogy a vevők rendelkezésére állhasson egy környezetvédelmi értékelőeszköz. A programmal kapcsolatos információk és a jelenleg regisztrált termékek az alábbi honlapon tekinthetőek meg: www.epeat.net.

Az elektronikus termékek EPEAT® adatbázisát 2013-ban kibővítették a képalkotó berendezésekkel. A program indulásától kezdve, a Xerox termékei elsőként jelentek meg az EPEAT minősített listáján, ahová az új termékek is folyamatosan rögzítésre kerülnek.
A nemzetközi ENERGY STAR program
1993-ban az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hatósága a Xeroxszal, mint alapító partnerrel karöltve azért hívta életre az ENERGY STAR programot, hogy a meghatározott energiatakarékossági jellemzőkkel bíró termékeket tanúsítvánnyal lássa el. A program feltételei néhány évente szigorodnak. További részletek: www.energystar.gov.

Az ENERGY STAR 2.0 számú változata 2014. január 1-jén lépett hatályba: A fogyasztók és a környezet érdekeire tekintettel, a nemzetközi ENERGY STAR program ismét megszigorította az ENERGY STAR címke elnyerésének feltételeit. Az ENERGY STAR 2.0 keretében a jellemző energiafogyasztás (TEC) követelményeit figyelembe véve értékelik a termékeket. A jelölés megszerzéséhez a berendezésnek rendelkeznie kell kétoldalas funkcióval, megfelelő jelzésekkel és dokumentációkkal.
Az UL EcoLogo programja
Az EcoLogo program a fogyasztóknak nyújt segítséget abban, hogy felismerjék a környezetvédelmi szempontból előnyösebb termékeket és szolgáltatásokat. Az EcoLogo címkével ellátott irodai berendezéseknek anyagtakarékossági, energiahatékonysági és alacsony károsanyag-kibocsátási feltételeknek kell megfelelniük. A Xerox 1996 óta élen jár az EcoLogo címkés termékek forgalmazásában.
Blue Angel minősítés
A Németországban alapított Blue Angel világszerte elsőként kínált környezetvédelmi minősítőcímkét termékekhez és szolgáltatásokhoz. 1978 óta segíti a környezettudatosság terjedését, utat mutatva a vásárlóknak a környezetvédelmi szempontból leginkább megbízható termékek kiválasztásában. A Blue Angel minősítés megszerzéséhez az eszközöknek szigorú kibocsátási, anyagválasztási, újrahasznosítási és energiafogyasztási követelményeknek kell megfelelniük.