Xerox taistelee tuoteväärennöksiä vastaan


Lehdistötiedote 24.5.2013 - Xerox toimii aktiivisesti suojatakseen asiakkaansa tuoteväärennöksiltä. Äskettäin Kiinassa ja Dubaissa tehdyissä ratsioissa on löydetty huomattava määrä väärennettyjä Xerox-tuotteita ja -tarvikkeita.

Ratsioissa löydettiin yli 55 000 laatikollista väärennettyjä tarvikkeita ja osia useisiin Xeroxin tuotteisiin. Väärennökset olivat matkalla myytäviksi Yhdysvalloissa, Saksassa, Alankomaissa, Turkissa, Venäjällä, Brasiliassa ja muualla Etelä-Amerikassa.

Kuvankäsittelyalan järjestön, Imaging Supplies Coalitionin mukaan maailmalla myydään vuosittain yli 3 miljardin dollarin edestä väärennettyjä kuvankäsittelyteknologian tuotteita. Xerox toimii yhdessä muiden Imaging Supplies Coalitioniin kuuluvien laitevalmistajien kanssa alan laitonta toimintaa vastaan.

“Väärennösten valmistus ei ole vain alkuperäisten laitevalmistajien ongelma, vaan sen vaikutukset ulottuvat myös julkishallintoon, jälleenmyyjiin ja asiakkaisiin. Verotuloja menetetään ja asiakkaat maksavat huonolaatuisista tuotteista ja niiden aiheuttamista ongelmista”, kertoo Xerox Oy:n kanavaliiketoiminnan johtaja Ilpo Ahokas.

Tunnista väärennökset

Väärennetyt tuotteet voi tunnistaa varmistamalla tuotteiden tunnistusmerkintöjen aitouden. Kaikissa Xeroxin tuotteissa on holografinen tunnistusmerkintä, josta näkyy tuotteen sarjanumero ja viivakoodi. Mikäli tunnistusmerkintä on viallinen tai se puuttuu, pyydetään ostajia ilmoittamaan tuotteen ostopaikka Xeroxille.

”Asiakkaat jotka ajattelevat säästävänsä ostamalla väärennettyjä osia tai tarvikkeita vaarantavat laitteidensa turvallisuuden sekä tulostusmateriaalin laadun”, muistuttaa Ahokas.

Lisätietoja:
Ilpo Ahokas, Xerox Oy, kanavaliiketoiminnan johtaja, puh. 040 586 9272, ilpo.ahokas@xerox.com

Xerox Oy
Xerox Oy on osa Xerox Corporationia, joka on maailman johtava liiketoimintaprosessien ja dokumenttien hallinnan ratkaisuja tarjoava yhtiö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli noin 23 miljardia dollaria. Xeroxin tarjoamat teknologiat, asiantuntemus sekä palvelut tuovat kaikenkokoisille yrityksille keinon tehostaa ja yksinkertaistaa toimintojaan sekä mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaansa. Xerox Corporationin pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Norwalkissa. Xerox tarjoaa ratkaisuja liiketoimintaprosessien ulkoistuksiin ja asiakkuuksien hallintaan sekä yksityiselle että julkiselle sektorille maailmanlaajuisesti. Lisäksi yhtiö tarjoaa markkinoiden johtavia asiakirjateknologioita, palveluita, ohjelmistoja sekä tarvikkeita graafisen alan ja toimistotulostamisen tarpeisiin. Xeroxin 136 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 160 maassa. Xerox Europella on tuotanto- ja logistiikkatoimintoja Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Xerox Oy markkinoi Suomessa Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita sekä niihin liittyviä tarvikkeita ja ohjelmistoja.

Lisätietoja Xeroxista saat osoitteesta www.xerox.fi

XEROX®, XEROX, DocuShare® and ConnectKeyTM are trademarks of Xerox in the United States and/or other countries.