Xerox ostaa Impikan ja kasvattaa johtoasemaansa värituotantojärjestelmissä


Xerox on ostanut Impikan, johtavan digitaalisten mustesuihkutulostusratkaisujen valmistajan, jonka tuotteita käytetään teolliseen, kaupalliseen, tarra- ja pakkaustulostukseen. Impikan patentoidut mustesuihkutulostimet täydentävät Xeroxin laajaa tuotantojärjestelmien valikoimaa.

Impika tarjoaa laajan valikoiman patentoituun teknologiaan perustuvia mustesuihkutulostimia. Impikan tuoteperheisiin kuuluvat iPrint™, rullasyöttöiset tuotantojärjestelmät jopa 375 m/min tulostusnopeudella ja iPress™, digitaaliset tuotantotulostimet jopa 2400 x 1200 dpi resoluutiolla. Impikan pääkonttori on Ranskan Aubagnessa ja yhtiö myy tuotteitaan painotaloille omien myyntikanaviensa ja globaalin jälleenmyyjäverkoston kautta. Xerox on toiminut Impikan jälleenmyyjänä Euroopassa vuodesta 2011 ja toimintaa on äskettäin laajennettu useille kehittyville markkinoille.

Digitaalisten painokoneiden lisäksi Xeroxin tuotantojärjestelmävalikoimaan kuuluvat maailman ainoat huippunopeat vedetöntä inkjet-painotekniikkaa hyödyntävä tuotantojärjestelmä Xerox CiPress™ Production Inkjet Systems. Tutkimusyhtiö I.T. Strategiesin mukaan inkjet-painotekniikan markkinoiden odotetaan kasvavan 21 prosenttia vuosittain aina vuoteen 2015 asti. Impikan oston myötä Xerox vahvistaa johtavaa asemaansa digitaalisten väripainokoneiden markkinoilla ja yhtiö tarjoaa nyt maailman laajimman valikoiman digitaalisia painokoneita.

“Innovaatiot ovat Xeroxin menestyksen kulmakivi. Impikan innovatiiviset ja edistykselliset mustesuihkutulostusratkaisut täydentävät hienosti Xeroxin teknologiaa. Xerox on tuotantojärjestelmien markkinajohtaja ja Impikan digitaaliset ratkaisut, palvelut ja osaaminen vahvistavat asemaamme edelleen. Painotalot voivat palvella asiakkaitaan entistäkin paremmin ja kasvattaa liiketoimintaansa“, toteaa Jeff Jacobson, President, Xerox Graphic Communications Operations.

“Impika on kehittänyt alan merkittävimpiä tuoteperheitä. Jatkaaksemme kasvu-uralla meidän on oltava osa johtavaa organisaatiota, jolla on vahva brändi, globaali jakelu- ja palveluverkosto ja samankaltainen asiakaslähtöinen toimintamalli kuin Impikalla. Xerox on luonteva kumppani kasvavalle yrityksellemme ja asiakkaillemme, jotka hyötyvät Xeroxin innovatiivisesta digitaalisesta painamisesta”, toteaa Impikan toimitusjohtaja Paul Morgavi.

Lisätietoja:
Xerox Oy
Janne Tilli, janne.tilli@xerox.com, puh. 040 5869 210

Xerox Oy
Xerox Oy on osa Xerox Corporationia, joka on maailman johtava liiketoimintaprosessien ja dokumenttien hallinnan ratkaisuja tarjoava yhtiö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli noin 23 miljardia dollaria. Xeroxin tarjoamat teknologiat, asiantuntemus sekä palvelut tuovat kaikenkokoisille yrityksille keinon tehostaa ja yksinkertaistaa toimintojaan sekä mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaansa. Xerox Corporationin pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Norwalkissa. Xerox tarjoaa ratkaisuja liiketoimintaprosessien ulkoistuksiin ja asiakkuuksien hallintaan sekä yksityiselle että julkiselle sektorille maailmanlaajuisesti. Lisäksi yhtiö tarjoaa markkinoiden johtavia asiakirjateknologioita, palveluita, ohjelmistoja sekä tarvikkeita graafisen alan ja toimistotulostamisen tarpeisiin. Xeroxin 140 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 160 maassa. Xerox Europella on tuotanto- ja logistiikkatoimintoja Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Xerox Oy markkinoi Suomessa Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita sekä niihin liittyviä tarvikkeita ja ohjelmistoja.

Lisätietoja Xeroxista saat osoitteesta www.xerox.fi

XEROX®, XEROX and Design®, WorkCentre® and ColorQube® are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries.