Mobiilitulostus tuo joustoa julkiselle sektorille


Mobiiliteknologia on muuttanut työskentelytapojamme merkittävästi lyhyessä ajassa. Tänä vuonna jopa 1,2 miljardia ihmistä (35 % työvoimasta) työskentelee toimiston ulkopuolella. Xeroxin tutkimus Isossa-Britanniassa kertoo myös julkisen sektorin työntekijöiden työskentelevän entistä joustavammin ja entistä useammin kotoa käsin. Iso-Britannian valtiovarainministeriö arvioi tämän kehityksen tuovan valtiolle jopa 15 miljardin punnan säästöt vuosittain.

Kehitys tuo merkittäviä haasteita julkiselle sektorille, sillä tietoturvan on pysyttävä korkealla tasolla ja kustannukset on pidettävä kurissa. Joustavien työtapojen lisäksi toinen huomattava kehitystrendi julkisella sektorilla on omien päätelaitteiden yhä kasvava käyttö. Omien älypuhelinten ja kämmentietokoneiden käyttö asettaa IT-hallinnolle haasteita kun sovelluksia käytetään monipuolisella päätelaitevalikoimalla.

”Entistä joustavammista työtavoista huolimatta työntekijät tarvitsevat tulosteita ja mobiilitulostus on keskeinen osa jousto- ja etätyötä. Mobiilitulostus mahdollistaa julkissektorin työntekijöille tulostamisen kaikissa hallinnon toimipisteissä. Hyödyt ovat moninaisia: tulostuksenhallinta paranee läpinäkyvyyden kasvaessa, kustannukset alenevat, automatisoidut työkalut vähentävät IT-ongelmia ja IT-hallinnon työkuormitus pienenee. Lisäksi mobiilitulostus sitouttaa etätyöntekijät harkitsevampaan tulostamiseen, mikä pienentää ympäristön kuormitusta”, kertoo Xerox Oy:n toimitusjohtaja Pete Brusi.

Mobiiliteknologia innostaa julkisen sektorin tietohallintojohtajia, mutta kehityshankkeissa maltti on valttia. Ratkaisut on syytä hankkia vain palveluntarjoajilta, jotka ymmärtävät käyttäjien tarpeet, erityisesti tietoturvaan liittyen.

Xerox testaa mobiilitulostusratkaisuja useissa kunnissa Iso-Britanniassa ja ensimmäiset havainnot kertovat merkittävistä säästöistä. Newportin kunta sai Xeroxin ratkaisulla pienennettyä tulostuskustannuksiaan peräti 25 prosentilla, mikä merkitsi lähes 90 000 punnan säästöjä ja muita joustavamman työympäristön hyötyjä. Yli 3 000 kunnan työntekijää voi nyt tulostaa ja hallinnoida dokumentteja kunnan kaikissa 50 toimipisteessä, mikä tehostaa tuottavuutta, parantaa tietoturvaa ja pienentää jätemäärää.

”Mobiilityön suosio julkisella sektorilla kasvaa jatkuvasti ja työympäristöt muuttuvat yhä joustavammiksi. Mobiilityöntekijöillä on usein pääsy sähköisiin tiedostoihin ajasta ja paikasta riippumatta, mutta tulostaminen vaatii ennakoivia toimenpiteitä. Siksi kannettavia tietokoneita pidetään usein mukana kaiken varalta. Tulevaisuudessa julkisen sektorin kaikille työntekijöille riittää älypuhelin, koska tulostus onnistuu näiden avulla”, toteaa Brusi.

Lisätietoja:

Pete Brusi, toimitusjohtaja, Xerox Oy, pete.brusi@xerox.com, puh. 040 586 9320

Xerox Oy
Xerox Oy on osa Xerox Corporationia, joka on maailman johtava liiketoimintaprosessien ja dokumenttien hallinnan ratkaisuja tarjoava yhtiö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli noin 23 miljardia dollaria. Xeroxin tarjoamat teknologiat, asiantuntemus sekä palvelut tuovat kaikenkokoisille yrityksille keinon tehostaa ja yksinkertaistaa toimintojaan sekä mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaansa. Xerox Corporationin pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Norwalkissa. Xerox tarjoaa ratkaisuja liiketoimintaprosessien ulkoistuksiin ja asiakkuuksien hallintaan sekä yksityiselle että julkiselle sektorille maailmanlaajuisesti. Lisäksi yhtiö tarjoaa markkinoiden johtavia asiakirjateknologioita, palveluita, ohjelmistoja sekä tarvikkeita graafisen alan ja toimistotulostamisen tarpeisiin. Xeroxin 140 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 160 maassa. Xerox Europella on tuotanto- ja logistiikkatoimintoja Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Xerox Oy markkinoi Suomessa Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita sekä niihin liittyviä tarvikkeita ja ohjelmistoja.

Lisätietoja Xeroxista saat osoitteesta www.xerox.fi

XEROX®, XEROX and Design®, WorkCentre® and ColorQube® are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries.