Xerox ostaa Logican tulostusliiketoiminnan tuotantotoiminnot


11.5.2012 - Xerox ja IT-palveluyritys Logica ovat solmineet liiketoimintakaupasta, jossa Logican tulostustuotanto siirtyy Xeroxille. Sopimuksen myötä Xerox Oy:lle siirtyvät myös Logican massatulostuksen palvelutuotannon 15 henkilöä. Liiketoimintakauppa vahvistaa molempien osapuolten kilpailukykyä ja palvelutarjontaa.

Logican tulostusliiketoimintaan liittyvät tuotanto-, varastonhallinta ja materiaalipalvelut sekä 15 henkilöä siirtyvät Xeroxille 1.6.2012 alkaen. Siirtyvät henkilöt jatkavat Xeroxin palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Logican tulostuspalveluliiketoiminta tuottaa asiakkailleen muun muassa yritys- ja kuluttajalaskujen, palkkalaskelmien sekä vakuutustoimintaan liittyvien materiaalien dokumentit. Kaupan myötä Xerox toimii Logican alihankkijana. Logica vastaa jatkossakin asiakkaiden kokonaisvaltaisesta palvelusta.

"Xerox-kumppanuuden myötä tarjoamme asiakkaillemme monipuolisemmat tulostuspalvelut ja uusia palvelutuotteita muun muassa neliväritulostusta hyödyntäen" , kertoo Logican ulkoistuspalveluliiketoiminnan johtaja Leena- Mari Lähteenmaa.

"Kartoitimme markkinoilla useita kumppanivaihtoehtoja. Xerox pystyi tarjoamaan kokonaisliiketaloudellisesti parhaan ratkaisun ja kehittää palvelua asiakastyytyväisyytemme varmistamiseksi. Arvostamme myös siirtyvälle henkilöstömme tarjottavia ura- ja kehittymismahdollisuuksia", summaa Lähteenmaa.

Molemmat osapuolet hyötyvät

Kauppa tuo molemmille osapuolille merkittäviä liiketoimintahyötyjä ja mahdollisuuden keskittyä oman osaamisen kehittämiseen. Xeroxille sopimus mahdollistaa laajemman palveluntuottamisen aluevaltauksen ja tietenkin liikevaihdon kasvun.

"Xerox saa kaupan myötä tulostuspalvelun parhaat asiantuntijat ja osaamisen, jotka voidaan yhdistää innovatiivisiin ja tehokkaisiin tulevaisuuden teknologioihimme. Tämä vahvistaa jo tällä hetkellä laajaa tulostuspalveluidemme tarjontaa ja tuo merkittäviä synergiaetuja liiketoimintaamme", kertoo Xeroxin Pohjoismaiden palveluliiketoiminnan johtaja Lassi Vihersaari.

Logican tavoitteena on palveluiden jatkuva kehittäminen, kilpailukyvyn varmistaminen ja kasvu tulostustoiminnan markkinoilla.

Lisätietoja:

Lassi Vihersaari, Xerox Oy, palveluliiketoiminnan johtaja, lassi.vihersaari@xerox.com , puh. 040 586 9299

Leena-Mari Lähteenmaa, Logica, johtaja, ulkoistuspalvelut, leena-mari.lahteenmaa@logica.com, puh. 050 410 3135

Xerox Oy

Xerox Oy on osa Xerox Corporatiota, joka on maailman johtava liiketoimintaprosessien ja dokumenttien hallinnan ratkaisuja tarjoava yhtiö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli noin 23 miljardia dollaria. Xeroxin tarjoamat teknologiat, asiantuntemus sekä palvelut tuovat kaikenkokoisille yrityksille keinon tehostaa ja yksinkertaistaa toimintojaan sekä mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaansa. Xerox Corporationin pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Norwalkissa. Xerox tarjoaa ratkaisuja liiketoimintaprosessien ulkoistuksiin ja asiakkuuksien hallintaan sekä yksityiselle että julkiselle sektorille

maailmanlaajuisesti. Lisäksi yhtiö tarjoaa markkinoiden johtavia asiakirjateknologioita,palveluita, ohjelmistoja sekä tarvikkeita graafisen alan ja toimistotulostamisen tarpeisiin. Xeroxin 140 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 160 maassa. Xerox Europella on tuotanto- ja logistiikkatoimintoja Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Xerox Oy markkinoi Suomessa Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita sekä niihin liittyviä tarvikkeita ja ohjelmistoja.

Lisätietoja Xeroxista saat osoitteesta www.xerox.fi

XEROX®, XEROX and Design® are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries.