Xerox on tulostuksenhallintapalveluiden markkinajohtaja


22.3.2012 – Xerox jatkaa markkinajohtajuuttaan sekä globaaleissa tulostuksenhallintapalveluissa että perustulostamiseen liittyvissä palveluissa, kertoo IDC:n ”Woldwide and U.S Managed Print Services and Basic Print Services (BPS) 2012-2015 Forecast and Analysis” -raportti1.

IDC:n raportti ennustaa, että ala tulee kasvamaan vuosittain 11,7 prosenttia ja että Xerox tulee hallitsemaan sekä tulostuksenhallintapalveluiden että perustulostamisen tarjoamaa.

IDC määrittelee perustulostamispalveluihin kuuluviksi toiminnoiksi monivuotiset sopimukset, joihin sisältyvät kolmannen osapuolen hallinnoimat tulostus- ja monitoimilaitteistot. Näihin liitetään myös yhdistetty laskutus, käyttömonitoroinnit, väriaineiden hallinta sekä ylläpito- ja huoltotoiminnot. Tulostuksenhallintapalvelut sisältävät nykytilan analyysin sekä jatkuvaa seurantaa, raportointia ja ennakoivaa hallintaa saavuttaakseen sopimuksellisia mittareita.

”Xerox jatkaa markkinaosuusjohtajana sekä tulostuksenhallintapalveluiden että perustulostamisen alalla tarjoamalla räätälöityjä ratkaisuja erikokoisille yrityksille”, kertoo Holly Muscolino, IDC:n research director. ”Yhtenäinen ja globaali toimituskyky ovat Xeroxin tärkein kilpailuvaltti alan kasvaessa myös pk-markkinoille. Xerox jatkaakin edelleen globaalisti toimivan infrastruktuurin rakentamista, joka sisältää myös kanavaliiketoiminnan kumppaneille suunnatun tuen.”

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi pienet ja keskisuuret yritykset voivat vähentää kustannuksiaan sekä maksimoida tuottavuutensa Xeroxin tulostuspalveluiden sekä Xeroxin kumppaneille suunnattujen tulostuspalveluiden avulla. Nämä sisältävät tarvittavat työkalut, tuen sekä turvallisuus- ja akkreditointiprosessit, joiden avulla suuret yritykset ovat säästäneet jopa miljoonia euroja. Markkinajohtajana Xerox on mukana myös toisen ja kolmannen sukupolven tulostuksenhallintapalveluiden tarjoamisessa. Suuret yritykset ovat perinteisesti tavoitelleet tulostusympäristön kustannussäästöjä. Niiden avulla voidaan nyt innovoida ja kehittää työtapoja, jotka tuovat mukanaan muita kustannussäästöjä ja tehokkuushyötyjä.

”Tulostuksenhallintapalveluiden ympärillä on paljon ’hypeä’, mutta toimivaa tulostuksenhallintaa ei voi noin vain ostaa. Sen toteuttamiseen tarvitaan strategia, jonka avulla onnistuneet tulokset voidaan sitten saavuttaa”, sanoo Andrew Morrison, senior vice president, Xerox Managed Print Services Business Group. ”Me autamme kaikenkokoisia asiakkaitamme omaksumaan muutoksen kohti digitaalisuutta ja jatkamme kohti entistä integroidumpia työnkulunratkaisuja, jotka häivyttävät tulevaisuudessa tulostuksenhallintapalveluiden ja perustulostamisen prosessien ulkoistamisen väliset raja-aidat.”

Maailmanlaajuisena tulostuksenhallintapalveluiden johtajana Xerox työskentelee kaikenkokoisten yritysten kanssa yksinkertaistaakseen työnteon tapoja. Tavoitteena on, että työntekijät käyttävät vähemmän aikaa asiakirjojen hallintaan ja enemmän aikaa omaan ydinliiketoimintaansa keskittyen. Xerox integroi tulostuksenhallinnan yrityksen IT-infrastruktuuriin tiedon älykkään organisoinnin helpottamiseksi sekä digitaalisessa että paperisessa muodossa. Gartner Inc sijoitti yhtiön johtajien neliöön “Leaders Quadrant in the 2011 Magic Qadrant for Managed Print Services Worlwide2”

-raportissaan ja nimesi Xeroxin maailmalaajuiskesi markkinajohtajaksi. Lisäksi Xerox huomioitiin johtajaksi IDC:n “2011 MPS MarketSpace3” -raportissa.

[1]IDC Worldwide and U.S. Managed Print Services and Basic Print Services 2012-2015 Forecast and Analysis.” Doc # 233453, Volume 1, March 2012.

2 Gartner, Inc., Magic Quadrant for Managed Print Services, Worldwide, Ken Weilerstein, Cecile Drew, Yulan Li, Oct. 25, 2011.

3 Gartner, Inc., Competitive Landscape: Managed Print Services, Worldwide Report, Nov. 30, 2011.

4 IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2011 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc # 232135, Dec. 2011.

Lisätietoja:

Ilpo Ahokas, Xerox Oy, kanavaliiketoiminnan johtaja, puh. 040 586 9272 ilpo.ahokas@xerox.fi

Xerox Oy

Xerox Oy on osa Xerox Corporatiota, joka on maailman johtava liiketoimintaprosessien ja dokumenttien hallinnan ratkaisuja tarjoava yhtiö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli noin 23 miljardia dollaria. Xeroxin tarjoamat teknologiat, asiantuntemus sekä palvelut tuovat kaikenkokoisille yrityksille keinon tehostaa ja yksinkertaistaa toimintojaan sekä mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaansa. Xerox Corporationin pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Norwalkissa. Xerox tarjoaa ratkaisuja liiketoimintaprosessien ulkoistuksiin ja asiakkuuksien hallintaan sekä yksityiselle että julkiselle sektorille maailmanlaajuisesti. Lisäksi yhtiö tarjoaa markkinoiden johtavia asiakirjateknologioita,palveluita, ohjelmistoja sekä tarvikkeita graafisen alan ja toimistotulostamisen tarpeisiin.Xeroxin 136 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 160 maassa. Xerox Europella on tuotanto- ja logistiikkatoimintoja Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Xerox Oy markkinoi Suomessa Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita sekä niihin liittyviä tarvikkeita ja ohjelmistoja.

Lisätietoja Xeroxista saat osoitteesta www.xerox.fi
XEROX®, XEROX and Design® are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries.