Picaset on digipainamisen malliesimerkki - Uusi Xerox Color1000 Press tehostaa tuotantovarmuutta ja -laatua


Espoo 28.2.2012- Painotalo Picaset Oy halusi vähentää jälkikäsittelyongelmia, tehostaa töiden läpimenoaikoja ja tarjota asiakkailleen entistä laadukkaampia tuotteita. Laitehankinnaksi valikoitui Xerox Color1000 -painokone ylivoimaisen tuotantonopeuden ja laadun ansiosta. Vahva luottamus digipainamisen tulevaisuuteen antaa rohkeutta myös investointeihin.

Picaset ja Xerox ovat tehneet yhteistyötä jo 1990-luvulta alkaen. Yhteistyö muuttui tiiviiksi kumppanuudeksi 2000-luvun alussa ja jatkuu edelleen.

”Olemme aina saaneet Xeroxilta juuri meidän tilanteeseemme sopivat tuotantokoneratkaisut, joten en näe mitään syytä miksi emme jatkaisi samaan malliin myös tulevaisuudessa. Yhteyshenkilömme on esittänyt meille vuosien saatossa useita graafeja digimarkkinoiden nousuvoittoisesta kehittymisestä. Tämä on pitänyt prikulleen paikkansa, joten kun suunnittelemme seuraavia siirtojamme, pyydämme hänet kahville. Selvännäkijän kaverina on hyvä olla”, myhäilee Picaset Oy:n toimitusjohtaja Reijo Hynninen.

Vuoden 2008 talousnotkahduksen jälkeen alkoi selkeästi nopeampi digipainatuksen nousukausi, joka jatkuu edelleen. Painamisen kokonaismarkkinat eivät ole kasvaneet, mutta sen jakautuminen on muuttunut.

”Tarkalla talous- ja kustannussuunnitelmilla sekä tuotantotilanteeseen sopivilla, taloudellisesti järkevillä tuotantolaitteilla olemme pystyneet tuottamaan asiakkaillemme heidän tarpeisiinsa sopivia painotuotteita. Olemme onnistuneet kasvattamaan liikevaihtomme jo lähelle kotimaan 50 suurimman painon liikevaihtoa. Tämä kaikki on tapahtunut kannattavasti ja siitä täytyy kiittää myös tunnollista ja osaavaa henkilökuntaamme”, Hynninen tunnustaa.

Kalliilla investoinnilla korkeat odotukset

Monissa digipainokoneissa ongelmana on painoprosessista johtuvan korkean lämpötilan vaikutus paperin käyttäytymiseen. Paperiarkin pinta tai reunat saattavat lähteä hieman rypistymään tai käpristymään. Tämä taas aiheuttaa ongelmia jälkikäsittelyyn.

”Color1000 -painokoneessa tätä ongelmaa ei ole. Arkit tulevat ulos lähes yhtä suorina kuin offsetkoneesta. Lisäporkkanana toimii myös koneeseen integroitu Clear Dry Ink -yksikkö, joka tekee samalla ajolla painopintaan kohdelakkaefektit”, kertoo Xeroxin myyntipäällikkö Timo Huotari.

Picasetillä Color1000 Press korvasi jo kuusi vuotta tuotannossa olleen Xerox 8000 -koneen. Uusi laite tehostaa tuotannon läpimenoaikoja 6000 A4 -arkin tuotantonopeudella ja sama tahti pätee myös kartonkeihin.

Kalliiden hankintojen myötä myös odotukset ovat suuret. Laite on ollut nyt käytössä muutaman kuukauden ajan.

”30 vuotta alalla olleena ja 20 vuotta digikoneiden hankintoja tehneenä voin ensimmäistä kertaa varovasti sanoa, että pettymyksiä ei ole tulossa. Laite on jo nyt täyttänyt 80 prosenttisesti odotuksemme. Mikään laite ei saavuta odotusten suhteen täyttä sataa, joten 20 prosentin vajavuus on tähänastisista kokemuksistani ylivoimaisesti paras”, kertoo Hynninen.

”Picasetin liiketoimintamalli on tuottanut erittäin hyvää kasvua ja tulosta. He ovat sopeutuneet graafisella alalla hallitsevaan murrokseen ja pystyneet vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Moni graafisen alan yritys voisi ottaa heistä oppia ja mallia”, tiivistää Huotari.

Lisätietoja: Xerox Oy, Janne Tilli, myyntipäällikkö, janne.tilli@xerox.com, puh. 040 586 9210

Picaset Oy, Reijo Hynninen, toimitusjohtaja, reijo.hynninen@picaset.fi, puh. 040 544 1354

Xerox
Xerox tarjoaa tuotteita toimistoille ja graafiseen teollisuuteen sekä konsultointia ja ratkaisuja dokumenttien hallintaan ja ulkoistukseen. Xeroxin helmikuussa 2010 ostama ACS-yhtiö laajensi yrityksen tarjontaa lisäksi liiketoimintaprosessien ja IT-ratkaisujen ulkoistamispalveluihin, joita tarjotaan yrityksille ja julkishallinnon organisaatioille ympäri maailman. Xeroxin 136 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 160 maassa. Xerox Europella on tuotanto- ja logistiikkatoimintoja Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Xerox Oy markkinoi Suomessa Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita sekä niihin liittyviä tarvikkeita ja ohjelmistoja.

Lisätietoja Xeroxista saat osoitteesta www.xerox.fi

XEROX®, XEROX and Design® are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries.

Prices, features, specifications, capabilities, appearance and availability of Xerox products and services are subject to change without notice.