Metsäliitto ulkoisti pääkonttorinsa tulostamisen Xeroxille


2.1.2012 - Metsäliitto on ulkoistanut pääkonttorillaan tapahtuvan tulostamisen Xeroxille. Toimistotulostaminen tapahtuu nyt Xeroxin laitteilla ja suuremmat tulostustyöt hoidetaan keskitetysti omassa monistuskeskuksessa. Yhteistyö alkoi koko konsernin kattavista tulostuksenhallintapalveluista ja on jatkunut jo yli puolentoista vuoden ajan.

Xeroxin palveluhenkilöstö huolehtii pääkonttorin tulostusympäristön jatkuvasta ylläpidosta, toimivuudesta, tarvikkeiden ja huoltojen tilaamisesta sekä kokonaisuuden koordinoinnista. Tämän lisäksi palveluun kuuluvat sisäiset postituspalvelut, painotuotevaraston hallinnointi ja ylläpito sekä muita jatkuvaan ylläpitoon ja toimivuuteen liittyviä tukitoimintoja.

”Toiveenamme oli, että voisimme hyödyntää omaa monistuskeskustamme esitteiden ja muiden markkinointi- ja viestintämateriaalien tekemisessä. Tämä pienentää tarvetta ulkopuolelta ostetaville palveluille”, kertoo Metsäliiton konttoripalvelupäällikkö Marita Frost.

Ulkoistussopimuksen tavoitteena on saada hyvää ja entistäkin monipuolisempaa palvelua sieltä, missä asiat parhaiten osataan. ”Monistamon tarjoamiin palveluihin on oltu hyvin tyytyväisiä. Lisäksi kerroslaitteiden toimintaongelmiin on saatu apua nopeasti ja vaivattomasti. Kaiken kaikkiaan yhteistyö on ollut erittäin sujuvaa ja helppoa”, Frost summaa.

Metsäliitto ja Xerox ovat tehneet yhteistyötä jo puolentoista vuoden ajan. Hyvästä kumppanuudesta kertoo myös se, että palvelun piiriin on jatkuvasti lisätty erilaisia toimintoja asiakkaan muuttuvien tarpeiden mukaan.

Aikaisemmin Metsäliitto hankki Xeroxilta muun muassa tulostuksenhallintapalvelut, joihin kuuluivat Xeroxin värivahatekniikkaan perustuvat ColorQube 9200 -sarjan monitoimilaitteet. Tarkoituksena on ollut parantaa ekotehokkuutta ja toteuttaa toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi koko konsernin laajuisesti.

”Laitteet ovat olleet meille sopivia ja tarpeeksi monipuolisia. Kustannustehokkuus on koko ajan parantunut. Joillekin omista laitteista luopuminen on ollut vaikeaa, mutta uudisrakennuksessamme tämä korjaantuu kerralla, sillä sinne henkilökohtaisia tulostimia ei enää tuoda. Samalla olemme entistä ekologisempia ja jätämme jälkeemme pienemmän hiilijalanjäljen”, toteaa Frost. Tulevaisuudessa Metsäliitossa odotetaan monitoimilaitteiden ja verkkotulostinten nopeaa yleistymistä ja sen myötä tehokkuuden lisääntymistä.

Lisätietoja:

Katja Toivonen Country Service Delivery Manager, Xerox Oy, Katja.toivonen@xerox.com, 040 586 9018

Marita Frost, konttoripalvelupäällikkö, Metsäliitto, marita.frost@metsaliitto.fi, puh. 050 598 9221