Keuruskopio hankki Xeroxin iGen4 -painokoneen ja liiketoiminnan kehityskonseptin


30.5.2012 - Keuruulainen digitaalisen painamisen painotalo Keuruskopio hankki Xeroxin iGen4-painokoneen tuomaan kilpailuetuja sekä monipuolistamaan painotuotteiden tarjontaa. Valinnassa painoivat laitteen tunnettuus ja erinomainen painojälki sekä Xeroxin asiantuntijoiden apu liiketoiminnan kehittämiseksi.

"Hankintapäätöksen tekeminen oli kohtuullisen vaivatonta, sillä olemme tehneet Xeroxin kanssa yhteistyötä jo parikymmentä vuotta. Nyt toteutettu investointi on yrityksemme historian merkittävin. Valintaan vaikutti se, että uskomme laitteen tuottavan meille aitoa lisäarvoa ja kilpailukykyä. IGen4 on digitaalisen painamisen lippulaiva ja sen painojälki tunnetaan alalla yleisesti hyvänä. Lisäksi se on kilpailukykyinen verrattuna perinteisiin painomenetelmiin", perustelee Keuruskopion yrittäjä Tapani Paasu.

IGen4-painokone tuottaa painotuotteisiin offset-laatua vastaavat kirkkaat ja eloisat värit. Edistyneet värinhallintatyökalut varmistavat tasalaatuiset ja tarkat värikuvat. Lisäksi laite lisää liiketoiminnan kannattavuutta tuottamalla muun muassa kohdennettuja suoria ja markkinointimateriaaleja sekä muita kuvatuotesovelluksia. Automaatio parantaa tuottavuutta ja mahdollistaa lähes neljän miljoonan kuukausituotannot ja nopeat toimitusajat.

"iGen4-painokoneella voidaan ajaa suuria arkkikokoja ja vähentää tuotannon työvaiheita, kun prepress ja osa jälkikäsittelyn työvaiheista jää pois. iGen4-painokoneilla tuotetut korkean laadun ja volyymin sovellukset auttavat Keuruskopiota monipuolisten digitaalisten painotuotteiden tarjonnan kasvattamisessa", kertoo Xeroxin myyntipäällikkö Janne Tilli.

Pelkkä teknologia ei tuo menestystä
Laitehankinnan lisäksi yhteistyösopimukseen kuuluu liiketoiminnan muutoskonsultaatio ja kehittäminen yhdessä Flow Consultingin kanssa. "Tavoitteena on uuden painotekniikan paras mahdollinen hyödyntäminen ja sen myötä myynnin, markkinoinnin ja palvelukokonaisuuden huomattava kehitystyö. Me autamme yrittäjiä hyödyntämään ja toteuttamaan uuden teknologian tuomat mahdollisuudet", kertoo Flow Consultingin toimitusjohtaja Timo Erämetsä.

Tavoitteena on tehostaa myyntiä ja markkinointia ja sitä kautta parantaa sekä kannattavuutta että kasvattaa liikevaihtoa.

Keuruskopio toimii samoissa tiloissa alan suurimman toimijan, Otavan kirjapainon kanssa. Sijainti tuo molemmille merkittäviä hyötyjä.

"Insinöörinä uskon uuden tekniikan tuomaan tuottavuuden kasvuun ja sen myötä parempaan asiakaspalveluun toimitusvarmuuden, laadun ja kustannustehokkuuden kautta", kertoo Otavan kirjanpainon toimitusjohtaja Matti Uuttu.

Lisätietoja:
Xerox Oy, Janne Tilli, myyntipäällikkö, janne.tilli@xerox.com, puh. 040 586 9210
Keuruskopio Oy, Tapani Paasu, tapani.paasu@keuruskopio.fi; puh. 0400 3000 702
Flow Consulting, Timo Erämetsä, toimitusjohtaja, timo.erametsa@flow.fi. puh. 40 842 8458

Xerox Oy
Xerox Oy on osa Xerox Corporatiota, joka on maailman johtava liiketoimintaprosessien ja dokumenttien hallinnan ratkaisuja tarjoava yhtiö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli noin 23 miljardia dollaria. Xeroxin tarjoamat teknologiat, asiantuntemus sekä palvelut tuovat kaikenkokoisille yrityksille keinon tehostaa ja yksinkertaistaa toimintojaan sekä mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaansa. Xerox Corporationin pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Norwalkissa. Xerox tarjoaa ratkaisuja liiketoimintaprosessien ulkoistuksiin ja asiakkuuksien hallintaan sekä yksityiselle että julkiselle sektorille

maailmanlaajuisesti. Lisäksi yhtiö tarjoaa markkinoiden johtavia asiakirjateknologioita, palveluita, ohjelmistoja sekä tarvikkeita graafisen alan ja toimistotulostamisen tarpeisiin. Xeroxin 140 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 160 maassa. Xerox Europella on tuotanto- ja logistiikkatoimintoja Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Xerox Oy markkinoi Suomessa Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita sekä niihin liittyviä tarvikkeita ja ohjelmistoja.

Lisätietoja Xeroxista saat osoitteesta www.xerox.fi