Direktmedia panostaa personoituihin painotuotteisiin - avuksi hankittiin Xerox Color1000Press


Maaliskuu 06, 2012 - Asiakkuusmarkkinoinnin palvelutalo Direktmedia uskoo vahvasti muuttuvan tiedon hyödyntämiseen markkinointikampanjoissa. Monien työvaiheiden digipainokampanjoissa tarvitaan vahvaa ammattitaitoa ja osaamista sekä luotettavaa ja toimivaa laitteistoa. Kilpailukyky varmistettiin uudella Color 1000 -painokonehankinnalla.

Direktmedialla oli aiemmin käytössään Xerox DocuColor 8002 ja 7002 -painokoneet. Värituotannon volyymin kasvaessa yritys halusi kuitenkin päivittää laitteensa vastaamaan asiakkaiden korkealaatuisia sekä aikataulullisesti haastavia toimituksia.

"Päädyimme Color 1000 -painokoneeseen sen nopeuden, laadun ja luotettavuuden vuoksi. Digipainaminen lisääntyy jatkuvasti ja hankinnan avulla saamme uudenlaista kilpailuetua. Pitkä ja toimiva yhteistyö Xeroxin kanssa oli myös merkittävässä roolissa investointipäätöksiä tehtäessä", kertoo Direktmedian tuotantopäällikkö Miikka Halmajärvi.

Direktmedia on asiakkuusmarkkinoinnin palvelutalo, jonka palveluihin kuuluvat oleellisena osana osoitteellisen suoramarkkinoinnin graafiset palvelut. Suorapostituskampanjat sisältävät monia työvaiheita. Digipainamisen lisäksi painotuotteiden jälkikäsittely, puhtaaksileikkaaminen, taittaminen, kuorittaminen, joukkokirjeiden erälajittelu sekä postihuolinta vaativat oikeanlaisen osaamisen ja työvälineet.

"75 prosenttia tulosteistamme sisältää muuttuvaa tietoa kaikissa mahdollisissa muodoissa. Tarkoilla kohderyhmäluokituksilla ja ennusteilla pystymme hyödyntämään muuttuvaa tietoa personoinnissa erittäin tarkasti, mikä markkinoijan kannalta tarkoittaa markkinointipanostuksen parempaa tuottoa", kertoo Halmajärvi.

Rekisterit tärkeitä

Tehokkaan muuttuvan tiedon hyödyntäminen edellyttää päivitettyä ja ajan tasalla olevaa kohderyhmärekisteriä sekä vastaanottajaryhmän tuntemista.

"Valitettavan usein yritysten omat asiakasrekisterit eivät ole ajan tasalla. Lisäksi pitää tietää, millaista henkilöä ollaan lähestymässä ja milloin. Myös vastaanottajan arvo- ja asennemaailman tunteminen auttaa tehokkaassa ja onnistuneessa kohdentamisessa", opastaa Halmajärvi.

Erilaisille ihmisille voidaan markkinoida samaa tuotetta juuri vastaanottajalle kohdennetulla viestillä, jolloin myös tuotteen huomioarvo kasvaa. Personoinnin onnistunut hyödyntäminen edellyttää rekistereiden lisäksi myös ammattikäyttöön tarkoitettuja ohjelmistoja sekä tehokasta ja toimivaa tulostinpalvelinta.

"Color 1000 Press on jo ylittänyt kaikki odotuksemme. Laite on toimintavarmuudeltaan kerrassaan mainio - se pitää värit ja kohdistukset tarkasti kohdallaan", Halmajärvi kiittelee.

Direktmedian ja Xeroxin yhteistyö on esimerkki aidosta kumppanuudesta, joka ei rajoitu ainoastaan koneisiin ja ohjelmistoratkaisuihin. Lopputuotteeseen vaikuttaa suuresti myös paperi ja siitä syystä valintoihin kannattaa suhtautua huolella.

"Xeroxilta löytyy kattava valikoima digipainatukseen soveltuvia papereita, jotka olemme todenneet ajettavuudeltaan, painojäljeltään sekä jälkikäsittelyn kannalta parhaiten meille soveltuviksi papereiksi", Halmajärvi sanoo.

"Tulevaisuuden painoala pirstaloituu entisestään ja ne, jotka onnistuvat löytämään oman liiketoimintarakonsa, menestyvät. Kilpailukyky on elinehto pärjäämiselle ja siksi yritysten on järkevää profiloitua oman alansa luotettaviksi tekijöiksi, jotka palvelevat asiakkaitaan heidän toivomusten mukaisesti ja muuttuvat painoalan muutosten myötä. Direktmedia on tästä oiva esimerkki", sanoo Xeroxin myyntipäällikkö Sami Hosio.

Lisätietoja:

Xerox Oy, Janne Tilli, myyntipäällikkö, janne.tilli@xerox.com, puh. 040 586 9210

Direktmedia, Miikka Halmajärvi, tuotantopäällikkö, miikka.halmajarvi@direktmedia.fi, puh. 040 750 8244

Xerox Oy

Xerox Oy on osa Xerox Corporationia, joka on maailman johtava liiketoimintaprosessien ja dokumenttienhallinnan ratkaisuja tarjoava yhtiö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli noin 23 miljardia dollaria. Xeroxin tarjoamat teknologiat, asiantuntemus sekä palvelut tarjoavat kaikenkokoisille yrityksille keinon tehostaa ja yksinkertaistaa toimintojaan sekä mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaansa. Xerox Corporationin pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Norwalkissa. Xerox tarjoaa ratkaisuja liiketoimintaprosessien ulkoistuksiin ja asiakkuuksien hallintaan sekä yksityiselle että julkiselle sektorille maailmanlaajuisesti. Lisäksi yhtiö tarjoaa markkinajohtavia asiakirjateknologioita, palveluita, ohjelmistoja sekä tarvikkeita graafisen alan ja toimistotulostamisen tarpeisiin. Xeroxin 136 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 160 maassa. Xerox Europella on tuotanto- ja logistiikkatoimintoja Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Xerox Oy markkinoi Suomessa Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita sekä niihin liittyviä tarvikkeita ja ohjelmistoja.

Lisätietoja Xeroxista saat osoitteesta www.xerox.fi.

XEROX®, XEROX and Design® are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries.