Skapa ett miljövänligt kontor

Xerox engagemang för miljömässig hållbarhet visar sig bland annat i att vi hjälper våra kunder att arbeta smartare och snabbare på ett sätt som är positivt både för plånboken och för miljön. Diskutera med kollegerna och företagsledningen om hur ni kan skapa ett "grönt" kontor och låta klimattänkandet bli en del av företagets ryggrad.
Xerox 7 tips för ett miljövänligt kontor (PDF)
Miljövänliga lösningar som fungerar (PDF)
Video: Uppnå mätbart lägre kostnader, förbrukning och avfall på kontoret

Sju steg till ett miljövänligt kontor
 1. Använd elektroniska verktyg – programvara som förenklar dokumentanvändningen och kostnadsfria onlineverktyg som förenklar kommunikationen.
  • Lägg mindre tid och energi på manuella pappersbaserade arbetsrutiner med hjälp av programvara för arbetsflödeshantering och samarbetsverktyg. Med Xerox DocuShare kombinerat med multifunktionsenheter med skanningsfunktion kan kostnaderna för att framställa, lagra och frakta pappersdokument elimineras.
  • Skicka och ta emot information elektroniskt med hjälp av lättanvända eCommerce och kostnadsfria onlineverktyg för kontohantering, som hjälper er att hantera företagets utrustning och kontrakt från Xerox, skicka mätaravläsningar och inköpsorder online, betala fakturor online och mycket annat.
  Programvaran Xerox DocuShare för innehållshantering på företag
  Sök bland programvarulösningar för företag

 2. Begränsa pappersanvändningen. Skriv ut på båda sidor av arken, så kallad duplexutskrift. Skriv ut flera bilder per sida och skriva bara ut det antal exemplar som behövs för tillfället. Använd miljövänligt papper, till exempel Xerox High Yield Business Paper, som förbrukar hälften så många träd som konventionellt papper. Skriv ut på papper som har tillverkats enligt miljöanpassade skogsbruksstandarder eller använd återvunnet papper.
  Affisch: 5 tips för miljövänlig pappersanvändning (PDF)

 3. Återanvänd begagnat papper. Ställ ut uppsamlingslådor på kontoret för papper som kan återvinnas eller återanvändas. Varje ton återvunnet material ersätter 3,5 ton ny råvara vid papperstillverkningen.
  Xerox pappersreferensguide (PDF)

 4. Leta efter ENERGY STAR-stjärnan. Uppgradera äldre produkter till nya och mer effektiva system. Det tjänar ni på.
  Xerox ENERGY STAR-märkta produkter: 2007-04-01 till idag

 5. Byt ut kopiatorer och skrivare mot multifunktionsenheter som klarar allt. En multifunktionsskrivare med funktioner för kopiering, utskrift, skanning och faxning kan förbruka hälften så mycket energi som alla enheter separat.
  Xerox multifunktionsskrivare

 6. Släng inte tomma färgpulverkassetter. Skicka tillbaka begagnade kassetter till oss för återanvändning och återvinning. Vi betalar portot. Eller investera i en kassettlös skrivare eller multifunktionsenhet med fast bläck, som genererar ungefär 90 procent mindre mängd avfall än en jämförbar färglaserskrivare.
  Återvinna förbrukningsmaterial från Xerox

 7. Leta efter kontorsutrustning som är utformad för återtillverkning eller återvinning. Maskinerna från Xerox är utformade för att kunna återvinnas och återanvändas.
  Designa produkter för återanvändning