Maak uw kantoor milieuvriendelijk

Xerox's betrokkenheid bij duurzaamheid houdt o.a. in dat we u helpen manieren te vinden om beter en sneller te werken voor een beter bedrijfsresultaat en milieu. Wissel ideeën uit met collega's en het management binnen uw bedrijf om uw kantoor milieuvriendelijk te maken en ervoor te zorgen dat duurzaamheid belangrijk wordt voor uw bedrijf.
7 tips van Xerox voor een milieuvriendelijk kantoor (PDF)
Ecologische oplossingen die werken (PDF)
Video: Bereik een meetbare verlaging van kosten, verbruik en afval op kantoor

Zeven stappen naar een milieuvriendelijker kantoor
 1. Gebruik elektronische tools: software voor eenvoudig documentgebruik en gratis on-line tools voor eenvoudige communicatie.
  • Bespaar tijd en energie bij handmatige, papieren processen door middel van software voor workflowbeheer en tools voor samenwerking. Xerox DocuShare, in combinatie met multifunctionals met scanfunctie, kan worden gebruikt om het produceren, opslaan en verzenden van papieren documenten overbodig te maken.
  • Verzend en ontvang informatie elektronisch met gebruiksvriendelijke eCommerce en gratis eTools voor accountbeheer die u helpen om uw Xerox apparatuur en contracten te beheren, tellerstanden te verzenden, on-line orders te plaatsen, facturen on-line te betalen en nog veel meer.
  Xerox DocuShare software voor bedrijfsinformatiebeheer
  Bekijk de software-oplossingen voor kantoren

 2. Wees zuinig met papier. Maak afdrukken op beide zijden van een pagina (dubbelzijdig afdrukken). Druk meerdere afbeeldingen op 1 pagina af en druk alleen de hoeveelheden af die u nodig heeft. Gebruik milieuvriendelijk papier zoals het High Yield Business Paper van Xerox waarvoor de helft minder bomen gekapt hoeven te worden dan voor normaal papier. Druk af op papier dat voldoet aan de normen voor duurzame bosbouw of gebruik gerecycled papier.
  Poster: 5 tips voor een milieuvriendelijk papierverbruik (PDF)

 3. Recycle het papier dat u gebruikt. Plaats overal op kantoor afvalbakken om papier te verzamelen voor recycling of hergebruik. Voor elke ton gerecycled papier hoeven papierfabrikanten 3,5 ton minder nieuw materiaal te gebruiken.
  Gids voor Xerox papier (PDF)

 4. Ga voor het ENERGY STAR-keurmerk. Vervang oude producten door nieuwe, efficiëntere systemen. Dit levert u een flinke besparing op.
  Xerox producten met ENERGY STAR-keurmerk: 04/01/2007 Heden

 5. Vervang copiers of printers door veelzijdige multifunctionals. Een multifunctional voor kopiëren, afdrukken, scannen en faxen verbruikt slechts de helft van de energie die alle afzonderlijke apparaten bij elkaar nodig hebben.
  Xerox multifunctionals

 6. Gooi lege tonercartridges niet weg. Stuur ons uw lege cartridges in vóór gefrankeerde enveloppen toe voor hergebruik en recycling. Of overweeg een cartridge-loze vaste inkt printer of multifunctional aan te schaffen die ongeveer 90% minder afval produceert dan een vergelijkbare kleurenlaserprinter.
  Recycling van Xerox verbruiksartikelen

 7. Koop kantoorapparatuur die geschikt is voor hergebruik of recycling. Bij het ontwerpen van de apparaten van Xerox is nagedacht over recycling en hergebruik.
  Producten ontwerpen voor hergebruik