Energimærkningsordninger

Xerox liste over miljøprodukter (PDF)
En lang række Xerox-produkter opfylder eller overopfylder kravene til verdens mest anerkendte certificeringer for produkters miljøvenlighed: de internationale energimærker ENERGY STAR samt EcoLogo fra den canadiske organisation Environmental Choice. Xerox' energimærkede produkter er miljøvenlige uden at gå på kompromis med ydeevne, kvalitet eller driftsikkerhed. Og disse kontormaskiners energi- og papirbesparende egenskaber giver både valuta for pengene og masser af produktivitet og fleksibilitet på arbejdspladsen.

EPEAT® miljøvurderingsregister for elektroniske produkter
EPEAT® er et omfattende system for miljøvurderinger, der identificerer elektronisk udstyr, der opfylder specifikke miljøkrav, og som kombinerer omfattende kriterier for design, produktion, energiforbrug og genbrug med løbende uafhængig bekræftelse af producenternes påstande. EPEAT-systemet er beregnet til input fra køberne, således at det udgør et miljøvurderingsredskab for købere. Hvis du vil vide mere om ordningen og de produkter, der p.t. er registreret, kan du gå til: www.epeat.net.

EPEAT®-registeret for elektroniske produkter blev i 2013 udvidet til at omfatte billedudstyr. Xerox var blandt de første til at have EPEAT-registrerede produkter på dagen for produktlanceringen, og Xerox fortsætter med at føje nye produkter til registreret.
Den internationale ENERGY STAR-energimærkeordning
ENERGY STAR-energimærkeordningen blev grundlagt i 1993 af den amerikanske miljøstyrelse (med Xerox som deltager i ordningen) som en metode til at certificere produkter med specifikke energibesparende egenskaber. Det at et produkt kan gå i strømsparetilstand (eller i en række tilstande) efter et bestemt stykke tid, hvor det ikke bruges, er en afgørende faktor for at få ENERGY STAR-mærket. Kravene til energimærket skærpes fra tid til anden. Få mere at vide på www.energystar.gov.

Den 1. april 2007 blev ENERGY STAR-kravene skærpet betydeligt til gavn for kunden og for miljøet. Produkter fremstillet efter den 1. april 2007 måles nu i forhold til TEC (Typical Electricity Consumption). Desuden er der krav om duplexfunktionalitet, mærkning og dokumentation.
ENERGY STAR-mærkede Xerox-produkter fra 4. juni 2007 til 30. juni 2009 (PDF)
ENERGY STAR-mærkede Xerox-produkter før 4. januar 2007 (PDF)
EcoLogo-energimærkningsordningen fra den canadiske organisation Environmental Choice
EcoLogo-mærket hjælper forbrugere med at vælge miljørigtige produkter og serviceydelser. EcoLogo-mærkede kontormaskiner skal overholde krav til ressourcebesparelse, energiudnyttelse og emissionsudledning. Xerox har været blandt markedets førende leverandører af EcoLogo-godkendte produkter siden 1996. Få mere at vide på www.ecologo.org.